Fără Ibra, Suarez, Robben sau Neymar. Cum arată „11”-le ideal din 2014

Fără Ibra, Suarez, Robben sau Neymar. Cum arată
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • 2014 se apropie de final, iar multe dintre publicațiile de pe Bătrânul Continent se află la ora bilanțurilor. Jurnaliștii de la purelyfootball.com au alcătuit deja formația perfectă din acest an.

Real, Barcelona și Bayern domină de ani buni cu autoritate fotbalul mondial și mulți ar fi pariat că ele vor fi și în 2014 principali furnizori pentru echipa ideală a anului. Nimic mai adevărat, mai ales că în componența acestora se regăsesc cei mai mulți dintre jucătorii finalistelor Campionatului Mondial din Brazilia. Deși au avut un an excepțional, Luis Suarez, Zlatan Ibrahimovic, Robben sau Neymar nu au prins formația ideală, în viziunea ziariștilor britanici.

Vă prezentăm mai jos „11”-le ideal

Manuel Neuer (Bayern&Germania) – În anii precedenți, desemnarea celui mai bun portar al anului nu era o misiune atât de ușoară ca acum. Buffon, Casillas, Cech și Neuer duceau o luptă la baionetă pentru distincție, dar în momentul de față singurul adevărat rival pentru neamț pare a fi belgianul Courtois.

Dar fotbalistul lui Chelsea nu pare încă la același nivel cu Neuer, chiar dacă în acest an a reușit să câștige titlul cu Atletico, în fața granzilor Real și Barcelona, dar și să ajungă în finala Ligii Campionilor. De partea cealaltă, Neuer se poate lăuda cu un CV superior, impunându-se în ambele competiții interne din Germania și fiind unul dintre cei mai buni jucători ai lui Low la Mondiale. Cu 4 partide în care nu a primit gol, Neuer a câștigat trofeul „Mănușa de Aur” în Brazilia, ridicând totodată trofeul Cupei Mondiale deasupra capului.

Philipp Lahm (Bayern&Germania) – Deși joacă de 12 ani la cel mai înalt nivel, Lahm a demonstrat în 2014 că poate evolua aproape de perfecțiune. Fie că a fost folosit ca fundaș dreapta, fie că a evoluat ca mijlocaș la închidere, fotbalistul de buzunar a făcut-o fără greșeală. Capacitatea lui de a se adapta în funcție de situație e una incredibilă, nu degeaba Guardiola numindu-l „cel mai inteligent jucător pe care l-am întâlnit vreodată, în toată cariera”.

La 30 de ani, Lahm a fost căpitanul Germaniei la Mondialul în care „Mannschaft”-ul s-a încununat „Regina Lumii”, după un nou sezon perfect în tricoul lui Bayern. Lahm a apărut în toate echipele ideale posibile – ESM Team of the year, UEFA Champions League team of the season, FIFA World Cup All-Star -, singurul regret fiind acela că nu îl vom mai vedea în tricoul Germaniei (de unde și-a anunțat retragerea, după CM).
 

Thiago Silva (PSG&Brazilia) – Singurul nominalizat dintr-o echipă de club al cărui star incontestabil este Zlatan Ibrahimovic. Brazilianul a câștigat titlul și Cupa Ligii în Franța, pentru ca apoi să primească titlul de „fundașul anului”, în Hexagon.

Căpitanul lui PSG a făcut și un turneu final deosebit, ajutându-și naționala, altfel modestă pe fază ofensivă, să ajungă până în semifinalele competiției. Rolul lui Silva în prima reprezentativă a fost cu atât mai evident după dezastrul cu Germania din „careul de ași”, când, în lipsa sa – suspendat -, colegii săi au stabilit cea mai neagră filă din istoria Braziliei (1-7).

Javier Mascherano (Barcelona&Argentina) – Ar fi putut Argentina să ajungă în finala CM fără geniul lui Messi? Probabil că nu. Dar fără dăruirea și forța lui Mascherano? Și de această dată răspunsul este, aproape sigur, negativ. Dacă vârful Barcelonei a fost, grație talentului său enorm, locomotiva care a tras după el echipa, Mascherano a fost adevăratul lider din teren.

„Pumele” au arătat impecabil și în defensivă, iar acest fapt i se datorează în mare măsură lui Mascherano, care în prea multe momente a fost văzut doar un „tăietor de lemne”.

Mats Hummels (Dortmund&Germania) – Considerat de mulți specialiști unul dintre cei mai buni fundași din lume încă de acum aproximativ trei ani, Hummels a scăpat în prima parte a lui 2014 de blestemul accidentărilor. Chiar dacă Dortmund nu a mai impresionat ca în stagiunile precedente, fundașul a uimit cu spiritul de anticipație și intervențiile curate.

La turneul final din Brazilia a strălucit, fiind stâlpul defensivei campioanei mondiale. Cele două goluri înscrise la Mondiale au fost decisive pentru „panzere”, care și-au trecut pe tricou cea de-a patra stea (numărul de Cupe Mondiale cucerite). Evoluțiile excelente din Brazilia l-au făcut să prindă atât FIFA World Cup All Star, cât și Dream Team-ul competiției.

Di Maria (Real Madrid/Manchester United&Argentina) – Un nou an de excepție pentru talentatul mijlocaș sud-american. S-a despărțit de Real în stil de mare campion (a câștigat Cupa Spaniei și Champions League), pentru ca apoi să impresioneze încă din start la noul său club, Manchester United: a înscris de trei ori și a oferit patru asissturi în primele sale șase meciuri pentru „diavoli”.

La Mondialul din Brazilia Di Maria a făcut spectacol, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai finalistei, Argentina. Prestația sa i-a adus prezența în echipa turneului, alături de cei mai buni fotbaliști ai lumii.

Toni Kroos (Bayern/Real&Germania) – 2014 a fost de departe cel mai bun al carierei pentru mijlocașul neamț. A reușit dubla în Germania, fiind ales și în echipa ideală a Ligii Campionilor.

Dar borna cea mai importantă a fost reprezentată de Campionatul Mondial, unde a fost inclus în „11”-le ideal al competiției. Și-a ajutat țara să câștige un nou titlu mondial după 24 de ani, fiind cel mai bun pasator al turneului final.

Performanțele deosebite l-au adus în atenția lui Real, în tricoul căreia a câștigat Supercupa Europei chiar la debut. Ulterior, a demonstrat că s-a adaptat excelent la noul său club, fiind la originea celor mai multe dintre atacurile „albilor”.

Gareth Bale (Real Madrid&Țara Galilor) – Când Real a plătit aproape 100 de milioane de euro lui Tottenham pentru mjlocașul ofensiv de bandă, mulți au considerat că trupa de pe Bernabeu face o achiziție care nu își va găsi justificarea în rezultate și în prestațiile fotbalistului. Dar Bale a ținut să îi contrazică, având un sezon perfect, la capătul căruia și-a trecut în palmares Cupa Spaniei, Champions League și Supercupa Europei.

În Ligă, galezul a fost de neoprit, fiind al 5-lea cel mai bun marcator al competiției (6 goluri) și al 4-lea cel mai bun pasator.

Thomas Muller (Bayern&Germania) – Unul dintre cei mai influenți jucători în echipa plină de staruri a lui Guardiola. Capabil să evolueze pe diferite poziții la fel de bine, Muller a contribuit din plin la victoria categorică a bavarezilor în campionat, dar și la câștigarea Cupei Germaniei. Mai mult, grație prestațiilor lui, Bayern a ajuns din nou în semifinalele Champions League (a marcat de 5 ori în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume).

Momentul culminant a fost reprezentat de Mondialul brazilian, unde Muller a reușit un turneu final perfect. 5 goluri și 2 pase decisive a reușit neamțul, având un rol esențial în câștigarea trofeului de către Germania.

Lionel Messi (Barcelona&Argentina) – Deși sezonul 2013-2014 nu a fost cel mai bun din cariera starului de pe Camp Nou, acesta a setat noi repere în fotbalul mondial. A devenit cel mai bun marcator din istoria El Clasico (21 de goluri), iar acum se află la doar o reușită de a egala recordul de goluri din La Liga (249).

Marea problemă a lui Messi a fost, în ultimii ani, reprezentată de echipa națională. În 2014, jucătorul și-a asumat excelent rolul de jucător decisiv al „pumelor”, trăgând echipa după el până în finala CM. S-a aflat printre golgheterii competiției din Brazilia, fiind de 4 ori desemnat „omul meciului”.

La Barcelona, în actualul sezon, a punctat deja de 8 ori, deși a devenit un om de echipă (a impresionat și la capitolul pase decisive). În urmă cu aproximativ o lună a ajuns la 400 de goluri marcate în întreaga carieră.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid&Portugalia) – Câștigător al Balonului de Aur în 2013, portughezul este principalul favorit la cea mai înaltă distincție personală din fotbal și anul acesta. Iar cifrele și performanțele îl îndreptățesc pe deplin să spere că va fi din nou votat cel mai bun jucător din lume. A câștigat Cupa Spaniei și Liga Campionilor cu Real (fiind și golgheterul competiției, cu 17 reușite), singura dezamăgire reprezentând-o parcursul slab cu Portugalia de la Mondiale (starul lusitan a fost  accidentat și nu a putut evolua la potențial maxim).

Actuala stagiune a început-o fulminant, marcând de 15 ori în primele 8 partide pentru Real, în campionat (cel mai bun start de sezon din istoria La Liga).

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
România, misiune mai ușoară decât s-ar fi așteptat în preliminariile CM 2026? Cum ar putea arăta grupa ”Tricolorilor”
România, misiune mai ușoară decât s-ar fi așteptat în preliminariile CM 2026? Cum ar putea arăta grupa ”Tricolorilor”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată…
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Luis Phelipe este dorit la o echipă din Superligă! Anunţul făcut astăzi
Luis Phelipe este dorit la o echipă din Superligă! Anunţul făcut astăzi
ULTIMA ORĂ | Următorul antrenor demis din Superliga?!  Un tehnician experimentat are postul în pericol: ”Nu ştiu câtă rabdare mai are conducerea”
ULTIMA ORĂ | Următorul antrenor demis din Superliga?! Un tehnician experimentat are postul în pericol: ”Nu ştiu câtă rabdare mai…
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era votată „cea mai sexy femeie din lume”
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era votată „cea mai sexy femeie…
Ce reacție a avut Reghe, la o săptămână de când Anamaria Prodan i-a dat mesaj și i-a cerut iertare. '' Îi urez tot binele din lume''
Ce reacție a avut Reghe, la o săptămână de când Anamaria Prodan i-a dat mesaj și i-a cerut iertare. ''…
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului! Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului! Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet…
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Complet interzis la TV și internet în România. Legea intră în vigoare mâine la ora 07:00
Complet interzis la TV și internet în România. Legea intră în vigoare mâine la ora 07:00
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit…
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
×